Khao Lak-Lamroo National Park: Denna nationalpark täcker delar av Thaimuang, Ka-pong, Thakua-Pa och Muang distriktet, och ligger ca 33 km söder om Thakua-PA Town på Route 4.

Khao Lak

Tjugofem kilometer från staden Thakua-pa på Route 4, bara en timme från Phukets internationella flygplats, finns det ett berg med en helgedom på toppen. Denna helgedom är tillägnad andeväktaren Lak Mountain, eller ”Khao Lak”. Mittemot detta berg är Khao Lak Beach, en omväxlande sträcka av sand och klippor. Här finns det många boende och turistbyråer.

Laem Pakarang

Stranden ligger på Takua Pa – Khao Lak rutt. Körandes från Takua Pa stad på Phetkasem Road så uppenbarar sig udden endast efter 5 km på höger sida. Det är en sandstrand med högar av rådjurskorall som spolats upp på stranden av starka vågor – vilket ger stranden dess namn. Stranden är kantad av dungar av tall, vilket gör den idealisk för camping och avkoppling.

Vattenfallet Namtok Ton Chong Fa

Vattenfallet ligger på Takua Pa – Khao Lak rutt liksom Laem Pakarang. Körandes från Takua Pa stad kommer vattenfallet vara på vänster sida, en högersväng och sedan en satsning på ytterligare 5 km. Kaskaden går året runt och omgivningarna är lyckligt lugna och svalkande under trädens skugga.

Stranden Hat Bang Sak

Stranden, som ligger i Tambon Bang Muang på Phetkasem Road, thailändska Mueang – Takua Pa avsnittet mellan Km 76-77 och fortsätter på en sidoväg ytterligare ett hundratal meter. Stranden i Bang Sak har ren vit sand och sträcker sig längs en dunge av tallar. Boende och restaurang finns tillgängligt på stranden.

Stranden Hat Khao Lak

Ligger 32 kilometer från Takua Pa, är nu en intressant destination för inhemska och utländska turister. Den har fördel av den vackra, långa stranden i Andamanska havet och det gröna berget av Khao Lak-Lamru nationalpark parallellt med kusten.

Hotellen i Takua Pa längs Khao Lak och Bang Niang Beach är byggt i den ursprungliga södra arkitektur stilen. Med en kombinationen av gästvänlighet, av lokala människor som älskar natur och miljö, har kuststaden Khao Lak-Takuapa sin unika charm för att locka turister till området.

BE fotbollsresor

Här kan du boka prisvärda fotbollsresor och uppleva Europas främsta ligor

Öijared Golfklubb

Vi gör det hela lättare när ni planerar något företagsevent i Göteborg

Sevärdheter i Ka-pong-distriktet

Lamroo Vattenfall

Detta vattenfall är en nationalpark i Kradai Mountains. Det är ett medelstort vattenfall med 5 nivåer. Följandes svängen från Route 4090 passeras Ka-pong distriktets administrativa kontor, fortsätt sedan mot BaanLamroo för ca 9 km.

Hin Laad Vattenfall

Cirka 8 km. öster om distriktets administrativa kontor, rinner 3 strömmar som formar detta vattenfall: BaangYai, Khao Mai Kaew och Malakor. Stenarna vid detta vattenfall ligger utspridda som gatsten och vattnet är kristallklart.

Naraya Nika Rhaam Temple

Detta tempel är ca 14 km. bort från distriktets administrativa kontor. Här finns tre statyer av Narayana (Rama), Ramas bror, och Ramas hustru, Sita. Dessa tre statyer tyder på ursprunget och antikviteten av hinduiska Thakua-pa, som förr i tiden kallades för ”Takola”

Varma källor – Ka-pong

Distriktet kring Ka-pong byggde en pool 8 km. bort från distriktets administrativa kontor i syftet att kunna fånga det mineralvatten som flöt genom denna del av havet. Vattnet är har en temperatur på 65 grader celsius.

Saeng Thong – Vattenfall

Detta vattenfall är medelstort och ligger 48 km från Phang-nga Town. Mittemot Ka-pong Hospital är en väg som leder till vattenfallet. Följ vägen ca 6 km. (5 km. asfalt och resterande kilometern grus). Tillsammans finns det 11 nivåer i detta vattenfall.