Många, om inte alla, charterbolag har idag flygresor till Thailand. Man kan antingen boka ett helt paket med flygresa och hotell vilket kan vara tryggt och bekvämt för barnfamiljer. All-inclusive är något som många anser vara bekvämt men just i Thailand tror jag att man missar mycket om man blir så ”förankrad” till sitt hotell.

Sista minuten till Thailand

Är man lite mer driftig och äventyrlig och vill se sig om på flera platser kan man boka bara en flygstol. Gör man detta i sista minuten så kan man komma mycket billigt undan.

Då vi reste ner så bokade vi enbart flygstolar i sista minuten. För att ha lite trygghet vid anländandet så bokade vi hotell på internet för de första 2 dygnen när vi kommit ner. Då slipper man också risken att råka ut för jobbiga försäljare på flygplatsen som försöker övertala en till att boka in sig på deras hotell. Thailändarna är alltid mycket trevliga och därför kan det sluta med att man bokar in sig på ett slitet hotell som ligger i helt fel del av stan.

En annan fördel med att göra på det sättet är att man helt enkelt kan se sig omkring på plats och boka in sig på ett hotell som man vet ligger på rätt plats och har rätt standard.
Det är fördelaktigt att bara boka sig ett par dagar i taget på ett hotell. Då kan man se sig lite mer om. Varför inte åka ut till någon av de andra öarna och bo några nätter där?

Att flyga till Thailand tar ungefär 11 timmar effektiv tid. Ofta landar man nånstans längs vägen för att tanka. Det är en ganska tröttsam resa så man bör tänka på att gå upp och stäcka på benen lite då och då och dricka mycket vatten. Man vill såklart inte behöva börja sin semester med att bli dålig.