Ko Chang, som ingår i Ko Chang nationalpark, är Thailands näst största ö efter Phuket. Ön är väldigt oexploaterad. Det finns visserligen bungalowanläggningar, mopeduthyrning osv men ön går inte att jämföra med t.ex. Phuket och Ko Samui. Skall du förflytta dig till andra sidan ön är det bara båt som duger som transportmedel. Till Ko Chang åker du om du vill uppleva lugnet i paradiset och den fantastiskt vackra naturen.

Koh Chang Nationalpark
Den som inte tittar lite bland denna fantastiskt vackra marinpark vid ett besök på Ko Chang går defenitivt miste om nåt. Nationalparken utgörs av ön Ko Chang samt 50 andra små närbelägna öar nära den kambodianska gränsen. Till dessa kan nämnas:

Koh Mak som är täckt av kokosnöt plantager och erbjuder en fantastisk strand på norväst sidan av ön.

Koh Kut är en av de större och har höga berg och mycket regnskog. Flera vackra vattenfall finns här.

Koh Kradat är en ganska liten ö som har några av områdets vackraste stränder. Det finns dessutom en bungalowby på denna paradisets ö.

Koh Kood är också en liten vacker ö med möjlighet till boende.

Koh Wai är en klippig korall formation och den lilla befolkningen lever av fiske.

Hyresmäklaren

Är du ute efter att hyra lägenhet i Stockholm har vi en uppsjö av objekt

BE fotbollsresor

En informationsplats hur man hittar fotbollsbiljetter till Arsenal

Indeship Speditör

Speditör och transportföretag med import/export överallt i Europa

Ko Lao Ya ligger strax söder om Ko Chang. Transport med båt finns från Laem Ngob båtpir på Koh Chang och tar ca 2 timmar. Intill ön ligger också lite småöar, alla med fantastiska stränder, kristallklart vatten och färgrika koraller.
De bästa stränderna hittar man på västsidan om ön.

De flesta bungalow ställena är ok på Ko Chang. Här är min favorit. Coral Resort på Kai Bae Beach. Willmaguiden är proppfull med boendetips.

Den vita stranden, Haad Sai Khao, 5 kilometer söder om huvudbyn Khlong Son på västsidan, är öns turist centrum. Stranden är mycket fin.