Jo, så får man nog säja om The Similands som ligger ca 100 km nordväst om Phuket. Totalt är det nio olika granitöar som täcks av tropisk djungel, omringat av kritvita stränder och kristallklart blått vatten. Ett fantastiskt vackert område.
Similian Island ett av de 10 bästa dykställena i världen

Namnet Similan kommer från Malaysiska fiskare som för länge sedan kallade öarna ”De nio ögonen”. Sembilan betyder ”Nio” på Malajsiska. Öarna utgör numera en nationalpark och är därmed skyddat som natur reservat. The National Park Authority har läger på två av öarna. Kho Similan, som är den största av dom och Kho Miang. För övrigt går det inte att övernatta hur som helst i detta område. De allra flesta som finns i området lever på dykbåtarna. Den enda ö som egentligen går att övernatta på är Kho Miang. Här kan du tälta eller hyra en bungalow. Problemet är ju att ta sig hit. De senaste åren har dessa öar fått mycket uppmärksamhet av kungafamiljen som själva är ivriga dykare och frilufts människor.
Clownfish

Så hur gör man då för att få uppleva dessa paradisöar med dykning. Man köper en biljett till en 3-5 dagars resa med nåt bolag som man noga väljer ut. Det finns i flera olika prisklasser men vi på Thailandguiden vill gärna rekommendera Scandinavian Divers på Phuket.

 

Olka konferensresor

Vi hjälper dig med din konferensresa utomlands, aktiviteter och teambuilding

Hyresmäklaren

Letar du efter bostad i Stockholm så hjälper vi dig fixa ett förstahandskontrakt

Olka Sportresor

Är ert gäng intresserade av att åka på fotbollsresor till Real Madrid – OLKA

Scandinavian Divers har sjödugliga båtar, utbildat manskap, rejäla dykgrejor och är förbaskat trevliga. Kolla in deras hemsida som dessutom finns i svensk version. Jag tycker det är bättre att betala en liten extra slant och få den där tryggheten och gemenskapen som är så viktig. Annars finns det gott om arrangörer längs den thailändska västkusten som ordnar turer dit för en lägre penning. Ett bra tips är att skaffa sig Willma guiden, där står priser, tips, fakta och andra bra saker om Similian Islands. Läs mer här!

Det finns mer än 20 stycken kartlagda dykställen runt Similan öarna Paradiset på jorden

Mellan dyken tar man ofta dingen in till stranden och slappar. Kritvita stränder Similian thailand

Valhaj Richelieu Rock räknas som ett av de bästa ställena i världen för valhaj och andra stora upplevelser! valhajen äter enbart plankton och älskar att leka med oss dykare!

Leopardhaj Thailands kanske mest berömda firre är Leopardhajen. Den är ganska ovanlig men ses titt som tätt vid similians