Ingen kan bli rastlös i denna möjligheternas stad. Utbudet är så varierat att man borde vara där ett år för att hinna med ”nästan” allt. Man blir förvånad att det finns så mycket bilar överallt. Ofta i långa köer! Det gäller att se upp när man korsar en gata för övergångsställen är sällsynta. Luften är tjock av avgaser och man mår riktigt illa ibland. Men så är också cancer en vanlig sjukdom i Bangkok. Ofta relaterad till utsläppen.

Även om du bara är i Bangkok ett par dagar så bör du göra en båttrip. Det finns mängder att se utmed flodens kant och det är även ett billigt och enkelt färdmedel om du ska ta dig runt i staden. Hotell finns det gott om. Själv rekommenderar jag Royal Hotell som ligger mitt mellan floden, Grand Palace och Khao san road. Lite dyrt men en stor, god frukostbuffe ingår. SPA finns i entreplan och det finns även en stor fin utepool som är till för gästerna. Passa på att fråga i receptionen på ditt hotel om kartor och tips. De kan oftast även erbjuda taxiservice om man inte orkar gå ut på gatan och vinka. Annars är det billigast att åka tuk-tuk, en slags takförsedd trehjuls moped.

DusitZoo rekommenderas för den som vill trängas med thailändare. Stort naturområde mitt i centrum vilket kan vara skönt efter en dag på stan. Många olika djur och vacker omgivning, men räkna med att bli uttittad. Turister verkar vara sällsynta här.

Backpackergatan Khao San Road. Här erbjuds många billiga hotell samt ett myller av affärsstånd och småbutiker. Pruta på allt du köper för de här säljarna vet att ta bra betalt av turister. Det ligger en nybyggd japansk restaurang i ett affärshus som lagar gudomlig mat! Missa inte den unika chansen att få zonterapi till en strunt summa. Det är en underbar upplevelse och är bra för trötta fötter efter en dag av shopping och sevärdheter. Eller varför inte en go massage för en trött kropp?

Grand Palace är det största tempelområdet i Bangkok och även den största sevärdheten. Mängder av byggnader i vackra färger och massa krussiduller. Det är spännande att vandra omkring bland de guldskimrande byggnaderna och du får en oförglömlig upplevelse. Glöm bara inte de klädregler som finns i tempel. Inga bara ben eller axlar. D.v.s inte shorts och linne! Buddhism är den huvudsakliga religionen i Thailand och det går inte att missa. Överallt ser man Buddhafigurer och ofta är de guldplätarade. Vill man veta mer kan man delt i kurser och man kan även läsa sig till kunskap.

Den kungliga familjen är av väldigt stor betydelse i Thailand. Överallt kan du finna porträtt över kungen eller en gammal kung. Man hyser stor vördnad för dessa kungligheter och de hyllas ständigt på olika sätt.

BE fotbollsresor

Hitta fotbollsresor till Premier League som alltid levererar år efter år

Det finns som sagt mycket att göra i Bangkok men vad man inte får missa är förståss de otaliga marknader som finns överallt i staden. Mängder av thailändare samlas dagligen för att försöka sälja sina hantverk på olika marknader.

Bangkok blommor Blomsterförsäljare kommer du nog se mest av vad gäller försäljare. Överallt sitter unga som gamla thailändskor/thailändare och gör de mest fantastiska uppsättningar. Även små handbuketter tillverkas som sedan säljs genom att man går bland bilarna i bilköerna och knackar på bilfönstret. Dessa buketter anses vara till för att hedra Buddha och skydda bilen och dess förare från olyckor.Tyvärr är olyckor bland de som säljer desto vanligare.

Bangkok exotisk frukt Färsk frukt hör thailand till. Överallt finner du små stånd med hel eller färdigskivad färsk frukt av de mest exotiska slag. Och det smakar underbart. Skillnaden från den exotiska frukt vi får hem i sverige är enorm. Dessutom är det mycket billigare också. Var dock lite försiktig med färdigskivat då de kan vara en del bakterier med som vi ej är vana vid med våra västerländska magar. Tänk på att de som säljer försörjer sig på detta så dricks anser jag man bör ge.

Bangkok flytandemarknad En annorlunda marknad att besöka är de s.k flytande marknaderna. Thailändare kommer i sina fullastade båtar och säljer sina varor till mötande båtar och folk längs flodkanten. Turister kan köpa båtturer och åka ut på floden och shoppa loss lite. För den som inte tycker om trängseln och stojet på marknader finns ju alltid de enorma, moderna shoppingcentrerna. Ha i åtanke att de ofta går i konkurs så har du en gammal guidbok så är det inte säkert att den stämmer. Ruljangsen på företag och center är stor i denna miljonstaden.

Fattigdom är väldigt utbredd i Bangkok. Tiggare möter du överallt och man ser fruktansvärda livsöden hela tiden. Bilden brevid visar flodhusen som är förhållandevis bra hem. Antalet hemlösa är tyvärr oräkneliga!