Khao Lak Beach finns vid Andamansjön, bara 80 kilometer norr om Phukets internationella flygplats. Den ligger runt 56-57 km från Takuapa.

Det finns många stränder hela vägen från Phuket till Takuapa såsom Thai Muang Beach, Bangnieng Beach, Khao Lak Beach och Bangsak Beach. Men Khao Lak stranden är den mest populära stranden för många turister eftersom stranden är ren och lång med gyllene sand och då de flesta kända semesterorter är belägna här.

Khao Lak Beach är känt för turister som älskar att bo på avlägsna ställen eftersom stranden är mycket tyst och inga barer eller underhållning stör nära stranden.

Turister kan också komma till Similan och Surin Islands med chartrade båtar, som åker från Thap Lamu Pier i Thai Muang District (30 minuter från Khao Lak stranden) och det tar ca 3 timmar att nå öarna.

Ta sig dit från flygplatsen i Phuket kan du få en taxi eller transfer direkt till Khao Lak men det är sannolikt ganska dyrt om du inte kan fylla fordonet. Om du vistas på ett bra hotell kommer de sannolikt att ge en gratis transport. Om du däremot reser med en liten budget måste du hitta vägen till den centrala busstationen i Phuket och fånga en av de regelbundna bussarna norr till Takua Pa som stannar i Bang Niang. De går nästan varje timme. Restiden ligger på cirka en timme och landskapet är mycket vackert.

Med flyg från Bangkok

Flyg går till Phuket International Airport, följt av en körväg på ytterligare 80 km till Takuapa. De flesta hotell och resorts har flygplatstransfer.

Med buss från Bangkok

Ta en buss från södra bussterminalen till Takuapa mot Phuket men glöm inte att berätta för chauffören att du ska av vid Khao Lak som ligger ca 56-57km därifrån på väg till Phuket.

Med bil från Phuket

Åk rutt 402, passera de parallella Sarasin och Thao Thepkrasatri Bridges. Du är nu i Phangnga provinsen och på väg till Koak Kloy town och Thai Muang och sedan Takuapa. Khao Lak stranden är ca 56-57km från Takuapa.

Med bil från Takuapa

Åk söderut mot Phuket town, cirka 50 kilometer från Takuapa för att komma till Khao Lak Beach.